Matilde Kimer

Odder Gymnasium, Østermarksvej 25, 8300 Odder

*AFLYST* Jeg kommer ikke hjem i dag - Foredrag med Matilde Kimer

06.02.23
AFLYST. Journalist Matilde Kimer blev ligesom alle andre i Ukraine vækket af bombefly og missiler, da Rusland startede en storstilet invasion tidligt om morgenen torsdag den 24. februar 2022.

Aflyst p.g.a. sygdom.

Som DR’s Ruslands- og Ukraine-korrespondent har hun dækket begge lande i næsten 15 år, og i dette foredrag tager hun os med til bryllup, til begravelse og med skoleelever ned i de ukrainske beskyttelsesrum fra Anden Verdenskrig. For hvordan kan en hverdag fungere, når luftalarmer hyler normaliteten væk?

Der bliver plads til anekdoter om, hvordan russere, ukrainere, soldater, civile, voksne og børn - og en dansk journalist - oplever krigen, og hvilke gamle ar den har revet op. Matilde viser klip fra dækningen og fortæller, hvordan mødet med mennesker bliver til indslag i radio og tv. Foredraget er en kombination af historie og hendes personlige oplevelser fra både Ukraine og Rusland.

Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem Odder Debatforum og Odder Bibliotek.

Samlet billede med logoer fra aftenskolerne