Benjamin Koppel

Annas sang - Foredrag med Benjamin Koppel *UDSOLGT*

06.03.23
UDSOLGT. Benjamin Koppel er saxofonist og komponist, og han kan nu også skrive romanforfatter på sit CV. I maj 2022 udkom Benjamin Koppel med sin første og meget roste roman, ”Annas sang”. Bogen bygger i høj grad på hans tante Annas vanskelige og dramatiske liv, som hun nåede at fortælle om til ham. I dette foredrag tager Benjamin publikummet med bag scenen til den anmelderroste roman.

Romanens hovedperson, Hannah, vokser op som den yngste af fem børn i den jødiske emigrantfamilie Koppelman. Hun drømmer om at blive musiker som sine brødre, og ender også med at blive optaget på konservatoriet, hvor hun forelsker sig i den unge idealist Aksel. Friheden og lykken synes at være lige inden for rækkevidde. Men i hendes jødiske familie betyder slægten og traditionerne alt, og da brødrene afviser ægteskabsmæglerens forslag til jødiske brude og gifter sig med danske kvinder, er det kun Hannah, der kan redde familiens ære. Skal hun ofre sig og opgive musikken og den mand, hun elsker?

Annas historie er dramatisk og medrivende. Det er en fortælling om pligt, social kontrol, ensomhed, forfølgelse og krig, men også om kunst, ukueligt livsmod og den altovervindende kærlighed. I foredraget er der mulighed for at se nogle klip, hvor Anna selv sætter ord på sine oplevelser.

Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem Odder Debatforum og Odder Bibliotek.

Samlet billede med logoer fra aftenskolerne