Besættelsen på Odder-egnen

Besættelsen på Odder-egnen *ALT UDSOLGT*

06.10.20
Hverdag, samarbejde, modstand og en tysk kommandant som ikke ville overgive sig.

Arrangementet var oprindelig planlagt til den 21/4-2020.

I anledning af 75-året for Danmarks Befrielse den 4. maj 1945, vil biblioteket deltage i fejringen af jubilæet. Vi har derfor inviteret Dan Enevold Mikkelsen, som er historiker og lektor på Marselisborg Gymnasium.

Han vil denne aften fortælle om besættelsen, som den formede sig på Odder-egnen. Fra de tyske fly overfløj egnen den 9. april 1940 og frem til det dramatiske højdepunkt i befrielsesdagene maj 1945, hvor den tyske kommandant i byen nægtede at overgive sig.

Den ene anekdote og fortælling tager den anden, mens Dan kommer omkring den lokale udgave af samarbejdspolitikken, modstandsarbejdet og ikke mindst, hvordan krigen prægede hverdagen for borgerne på egnen.

Billetter á 50 kr. + gebyr kan købes på www.odderbilletten.dk. Billetpris ved indgangen 60 kr. (med forbehold for udsolgt).