Journalist Kasper Friche
Journalist Kasper Friche

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 Kr
Bibliotek
Køb billet(ter)
For voksne

Demens i familien - Foredrag med Kasper Friche

20.09.22
”Min familie er som så mange andres ...”. Sådan er åbningsreplikken i et af de tre dokumentarprogrammer, journalist og foredragsholder Kasper Friche har lavet for DR1. I programmerne fortæller han og familien om, hvordan det er at have et nært familiemedlem med demens. En sygdom som knap 90.000 danskere lider af. Det samme gør deres familier.

Og det rammer i en grad han slet ikke havde forestillet sig, før hans far fik diagnosen og resten af familien blev kastet ud på en rejse de ikke anede, hvor endte.

Egentlig er der ikke nogen i deres familie, der har en særlig trang til at ”være på”. Men det føles rigtigt at fortælle andre om, hvordan demens er i al dens væsen - i klar tale fremfor at nøjes med en pjece fra kommunen.

Det er nemlig møgsvært, og dilemmaerne står i kø. Derfor lavede Kasper i ed med sin familie og sammen med dygtige kollegaer programmerne: ”Er du der, far?”, ”Hva’ nu, mor?” og endelig ”Farvel far”, som binder knude på hele forløbet.

Kasper Friche deler i sit foredrag ud af de redskaber, hans familie brugte, med andre i lignende situationer eller professionelle, der arbejder med demens til daglig.

Klik her og se udsendelserne på Danmarks Radio (Åbner i nyt vindue)

Billetter á 100 kr. + gebyr kan købes her (Åbner i nyt vindue)

Arrangementet er lavet med samarbejdspartnerne i Demensugerne Odder.