Forfatter Emma Bess
Emma Bess

Emma Bess - forfatterinterview, 8300 Bogfest

25.03.23
Emma Bess er i sine tekster optaget af dynamikken mellem mennesker, og hun udforsker relationerne mellem de nærmeste. Emma Bess bliver interviewet på forfatterscenen til "8300 Bogfest".

Emma Bess er uddannet fra Forfatterskolen og er cand.mag. i filosofi og litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Debuterede i 2018 med novellesamlingen ”Mødre, døtre, søstre”, som hun modtog debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat for. Er aktuel med romanen ”Ly” (2022).

Interviewer Steen Bille, KulturHub Odder

Klik her og læs Forfatterwebs portræt af Emma Bess (Åbner i nyt vindue)
Klik her om læs mere om Emma Bess på Forlaget Gutkinds hjemmeside (Åbner i nyt vindue)

Om sin lokale tilknytning, skriver hun:
Jeg er født i Århus, men mine forældre flyttede til en gård lidt uden for Odder, da jeg var tre. Fra jeg var omkring fire flyttede de ind til selve Odder by. Jeg har gået i børnehave i Odder, Odder Lille Friskole og Parkvejens Skole. Mine forældre flyttede fra Odder til Mårslet, da jeg gik i ottende klasse, men jeg fortsatte med at gå på Parkvejens skole og i niende klasse tog jeg på Eriksminde Efterskole, hvor jeg gik i to år. For mig er det Odder, der er min barndomsby :-) Jeg er også kommet rigtig meget på Odder bibliotek igennem alle årene og har været rigtig glad for det :-)

Logo Statens Kunstfond