Forfatter Iben Mondrup
Forfatter Iben Mondrup

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 Kr
Bibliotek
Lokalitet
Kulturkøkkenet, Vitavej 61, 8300 Odder
Alder
For voksne
For voksne

Foredrag med Iben Mondrup *UDSOLGT*

28.10.20
Iben Mondrup har fået sit helt store folkelige gennembrud med romanen ”Tabita” (2020). Hun slog igennem med romanen "Godhavn", som hun fik DR Romanprisen for i 2015. Det er gennemgående for Iben Mondrups romaner, at hun ofte bruger Grønland som et litterært udgangspunkt.

I Iben Mondrups nye roman, ”Tabita”, er ægteparret Eva og Berthel kommet hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Tiden er 1960’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer.

Foredraget handler om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene.

Iben Mondrup er født i Danmark, men er opvokset på Grønland. Med sit indgående kendskab til det grønlandske samfund er Iben Mondrup en yndet forfatter og fortæller, hvis du, som mange andre, har Grønland som interesseområde.

Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem FOF Odder og Odder Bibliotek

Materialer