Svend Brinkmann

Bestil billet(ter)

Gå glip - Foredrag med Svend Brinkmann *UDSOLGT*

21.02.19
Professor i psykologi Svend Brinkmann blev kendt i offentligheden, da han i 2014 udgav bogen ”Stå fast”, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens udviklingstvang.

Siden fulgte ”Ståsteder”, der mere opbyggeligt søgte at indkredse nogle etiske og eksistentielle grundværdier, som er værd at stå fast på. I sin bog ”Gå glip – om begrænsningens kunst i en grænseløs tid” fuldendes trilogien med en undersøgelse af, hvordan vi skal indrette os for at kunne stå fast på det, der er væsentligt og meningsfuldt.

Når man står fast på noget, må man nemlig gå glip af noget andet, men det er blevet svært, fordi der findes en udbredt frygt for at gå glip af noget, kaldet Fear of Missing Out (eller FOMO). Svend Brinkmann fortæller i foredraget om, hvordan mådehold, og det at gå glip af noget, ikke bare er en nødvendighed i en grænseløs udviklingskultur, men også er en indre del af et godt liv – både etisk, eksistentielt og psykologisk. Der er faktisk grund til at glæde sig over at ”gå glip”, kaldet Joy of Missing Out (eller JOMO).

Alt udsolgt - ingen billetter ved døren.

Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem FOF Odder og Odder Bibliotek