René Flamsholt Christensen
René Flamsholt Christensen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
30 Kr
Bibliotek
Alder
For voksne
Køb billet(ter)
For voksne

IC4 - et studie i en skandale - Foredrag med René Flamsholt Christensen

22.02.23
Akkompagneret af knaldende champagnepropper annoncerede DSB’s chef i december 2000 købet af 83 italiensk producerede IC4-tog. Som bekendt kom toget ikke til at køre i Danmark - i hvert fald ikke efter planen. Problemerne begyndte i selvsamme øjeblik, det første tog skulle leveres - ja, i virkeligheden et godt stykke tid inden. Blot lykkedes det længe DSB’s ledelse at holde den truende katastrofe hemmelig.

Toget nåede aldrig en driftssikkerhed, der gjorde det bare nogenlunde anvendeligt. Kort sagt var de fem milliarder kroner, DSB havde betalt for togene, smidt ud ad vinduet.

Var årsagen til, at det gik så galt, inkompetence eller politiske rævekager? Er håbet om placering af ansvar eller en forløsende afslutning på affæren veget for komfortabel glemsel?

Kom og hør René Flamsholt Christensen argumentere for, at vi (dvs. DSB og de politisk ansvarlige) - i stedet for i ubemærkethed at feje skandalen ind under vort kollektive væg-til-væg-tæppe - bør lære af den.

Klik her og køb billetter á 30 kr. + gebyr (Åbner i nyt vindue)

René Flamsholt Christensen er pensioneret læge fra Københavns Universitet og har en mastergrad i sundhedsøkonomi fra London School of Economics. Han er forfatter til bogen ”IC4 - et studie i en skandale” fra 2021 og af ”Peter Ludvig Panum: det moderne gennembrud i dansk medicin” fra 2020.

Materialer