For voksne

Kampen om USA - Foredrag med Clement Kjersgaard

Clement Kjersgaard
I anledning af valget i USA i november byder Odder Bibliotek og Odder Debatforum på foredrag med Clement Kjersgaard.
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Entré voksen: 100 kr.
Sted
Odder Gymnasium
Adresse

Østermarksvej 25
8300 Odder
Danmark

Verdenshistoriens ubetinget mest magtfulde nation er på vej mod et præsidentvalg mellem den nu 77-årige Donald Trump og den 81-årige Joe Biden – landet er historisk splittet og polariseret og Washington befinder sig i noget, der ligner en tilstand af permanent kaos. Men, siger Clement Kjersgaard: Enhver, der har sagt at USA’s tid er forbi, er indtil videre blevet modbevist! Samtidig viser USA’s problemer os noget om vores eget samfund, vi helst ikke vil forholde os til og giver os et på mange måder skræmmende glimt af fremtiden.

Hvad er landets styrker og svagheder? Hvad afgør, hvem der vinder valget? Hvilken betydning har det for resten af verden – og os i Danmark – hvis USA faktisk lægger rollen som supermagt på hylden?

Baseret på sin enorme historiske viden og sit overblik over den globale situation, giver Clement i foredraget sine bud på de ovennævnte temaer – efterfulgt af god tid til spørgsmål og svar.

Clement (f.1975) voksede op i Aarhus, rejste som 16-årig alene til Hong Kong, hvor han tog sin studentereksamen, blev uddannet på Universitet i Oxford (i Filosofi, Politik og Økonomi). I 2002 grundlagde han nyhedsmagasinet RÆSON (raeson.dk) og siden 2004 har han lavet tv (og senere også radio) for DR på et hav af programmer – herunder Debatten, Deadline, Clement Direkte og en række programmer om USA og Storbritannien.

Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem Odder Debatforum og Odder Bibliotek.

Logo for Odder Debatforum