Livestreaming af samtale med Matilda Gustavsson om #MeToo-debatten

Køb billet(ter)

Livestreaming: Matilda Gustavsson om #MeToo-debatten

28.09.20
Livestreamingen af samtale mellem den svenske journalist Matilda Gustavsson og Lise Bach Hansen fra Den Sorte Diamant om #MeToo-debatten

I oktober 2017 blev den amerikanske filmproducer Harvey Weinstein fyret af sit eget produktionsselskab, efter han var blevet anklaget for seksuelle overgreb og voldtægt. Det blev startskuddet til den verdensomspændende #MeToo-kampagne. I marts 2020 idømtes han 23 års fængsel.

I Sverige satte stjernejournalisten Mathilda Gustavsson sig for at undersøge, om noget tilsvarende kunne gøre sig gældende i Sverige. Og det kunne det. Gustavsson skrev jordskredsartiklen om de 18 traumatiserede personer, der alle var ofre for den nu dømte kulturpersonlighed Jean-Claude Arnault. Gustavssons drive udløste en heftig MeToo-diskussion i Sverige.

Gustavssons afsløringer førte til en indgående, intern advokatundersøgelse af det ellers velrenommerede Svenske Akademi, som resulterede i en aflyst Nobelpris i litteratur i 2018 og en omfattende reorganisering af Akademiets arbejde. For sin reportage om Arnaults seksuelle overgreb og hans relation til Det Svenske Akademi blev Matilda Gustavsson tildelt den svenske pris Stora Journalistpriset.

I sin bog ”Klubben – en undersøgelse” (2020) uddyber hun beretningen om Det Svenske Akademis vej fra at have været verdens måske mest magtfulde litterære institution til at fremstå skandaleramt, ynkelig og forkrøblet.

Følg livestreamingen på ”storskærm” af samtalen mellem den svenske journalist Matilda Gustavsson og Det Kgl. Biblioteks Lise Bach Hansen fra Den Sorte Diamant. Livestreamingen begynder kl. 20.

Billetter á 25 kr. (+ gebyr) incl. kaffe & kage