Biografiske romaner

Der er kommet rigtig mange gode, biografiske romaner på det seneste. En trend måske? Vi vil gerne fremhæve nogle af dem her.

Jesper Wung Sung har skrevet om Ida Ilsted (1869-1949). I 1890 møder hun den store billedkunstner Vilhelm Hammershøi, de bliver gift og de næste 25 år fungerer hun som hans foretrukne model. Romanen hedder "Kvinde set fra ryggen" og den er virkelig et bekendskab værd. Det er bare een blandt mange nyere kunstnerromaner.

Så har vi også Lotte Kaa Andersen, som har skrevet tre romaner fra Hambroes Allé i det rige Nordsjælland. Nu har hun kastet sig over en forholdsvis ukendt videnskabskvinde indenfor geofysik, nemlig Inge Lehmann (1888-1993). I 1936 skriver hun en artikel, hvor hun argumenterer for, at Jorden har en fast indre kerne. Den tanke skaber stor debat i videnskabskredse, men det skal snart vise sig, at hun har ret. Alligevel kommer der til at gå mange år, inden hun får sin velfortjente anerkendelse. Lotte Kaa Andersen fortæller Inge Lehmanns spændende historie i romanform i "Den inderste kerne".

Klik her og hør en podcast med forfatter Lotte Kaa Andersen om Inge Lehmann og romanbiografien 'Den inderste kerne' (åbner i nyt vindue).

Se nogle af de spændende romanbiografier, der er kommet på vores hylder her:

 

Skrivemaskine
Nyere biografiske romaner
02.06.21