Danmarks caminoer - sammen i bevægelse

Det seneste år med begrænsede motionsmuligheder har givet os blod på tanden til at snøre vandrestøvlerne og gå derudad. Her giver vi dig nogle danske caminoer.

Hvad er en camino?

Camino er det spanske ord for vej eller sti. De fleste har hørt om spanske Camino de Santiago, der i århundreder har været den måske mest kendte og vigtigste kristne pilgrimrute, da legenden siger at apostlen Jakob ligger begravet i Santiago de Compostela. Ruten er ca. 800 km langt, men det er ikke et krav at man skal gå hele vejen på én gang.

Den moderne vandrers hensigt med Caminoen er lidt anderledes end oprindeligt. For nogle er den ikke den religiøse vej, men nærmere en personlig rejse, for ikke at nævne mødet med de mange nationaliteter og kulturer man oplever på ruten.

Klik her og læs mere om Caminoen og historien bag ruterne her (Åbner i nyt vindue).

De danske caminoer

Danskerne har taget caminoen til sig og i Danmark er vandreturene blevet populære. Med det seneste års begrænsninger i at rejse ud for ikke at nævne de begrænsede motionsmuligheder, så er naturen blevet et udsøgt mål for ture.

Der findes utallige vandringsruter i Danmark, og det er måske startet med det mundrette navn Camønoen, som er en 175 km rute på Møn, Nyord og Bogø. Siden har vandrungsruterne spredt sig til Sønderjylland, den jyske hede, Amager, ja hele landet.

Gode links med forslag til vandreture i Danmark og lokalt

Klik her og får en artikel fra Spejdersport med forslag til vandreture (Åbner i nyt vindue)

Klik her og se Samvirke’s jagt på danske caminoer (Åbner i nyt vindue)

Klik her og få lokale Ole Grøns podcastserie om at gå (Åbner i nyt vindue)

Klik her og gå til Facebook-gruppen for We Walk Odder (Åbner i nyt vindue)