Frise

Efterårsprogrammet 2018 er på gaden – glæd dig!

06.08.18
Mulighederne er mange, når Odder Bibliotek igen byder inden for med efterårets flotte arrangementsprogram. Børnene kan deltage i een af vores kreative workshops, kode ozobotter, høre foredrag om zoombier og se spændende børneteater. De voksne kan komme til foredrag, poesi-vandring, mad over bål og fællessang. Det bli’r et godt efterår!

Se hele programmet her.

Hurra for litteraturen
3 digtere. En svømmehal, en koldkrigsbunker og et skolekøkken. Oplev poesien folde sig ud på utraditionelle steder torsdag den 27. september, hvor vi inviterer til poesi-vandring. Publikum bevæger sig rundt mellem digterne Asta Olivia Nordenhof, som læser op ved bassinkanten i Svømmehallen, Mads Mygind i Koldkrigsbunkeren og Lone Hørslev i skolekøkkenet på Parkvejens Skole. Det glæder vi os rigtig meget til :-)

Poesi-vandringen er et nyt påfund, men vi har også ”gamle” kendinge på programmet. Du kan komme med på den populære bustur til Bogforum (27. oktober), høre tre forlag præsentere årets bogudgivelser (30. oktober) og opleve sognepræst Anne Mette Fruelund Andersen læse et uddrag af ”Islandske konger” af Einar Már Guðmundsson ved årets stemningsfulde Skumringstime (12. november).

Forrygende foredrag
Mød udenrigskorrespondenten, Jesper Steinmetz, der i over 7 år har været TV2s mand i USA. Han har rapporteret fra 48 stater, stået midt i voldelige raceuroligheder i Ferguson og Baltimore, dækket orkaner og andre naturkatastrofer og rykket ud midt om natten, når der igen har været masseskyderi et sted i det enorme land. Jesper Steinmetz har et indgående kendskab til amerikanerne og til, hvordan det kan være, at de har valgt en mand som Donald Trump til at sidde på landets mest magtfulde post. Det foregår på Odder Gymnasium (13. november) og vi forventer mange gæster.

Fra USA til Odder og fra én journalist til en anden :-) Journalist Søren Anker Madsen – søn af isenkræmmer Søren Anker Madsen – har skrevet et fantastisk sjovt bidrag til antologien ”Min barndom i 70'erne”. Kom og hør Søren Anker Madsens humoristiske fortælling om, hvordan det var at vokse op i Odder i 70’erne (26. november).

Vi har desuden to forfatterforedrag på programmet i efteråret. Anmelderroste Thomas Korsgaard - forfatter til de delvist selvbiografiske romaner ”Hvis der skulle komme et menneske forbi” og ”En dag vil vi grine af det” - besøger os 3. oktober, og bestseller-krimi-forfatteren Sara Blædel fortæller om sit forfatterskab 7. november.

Børnene skal skam heller ikke snydes for et foredrag. De kan zoome ind på zombier, når forfatterne Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen giver dem den ultimative guide til at bekæmpe de ’levende døde’ og overleve et zombieangreb (3. november).

Kreative værksteder for børn og voksne
Vi gentager forårets succes med kreative værksteder på udvalgte mandage fra kl. 16-20. I værkstedet kreerer og eksperimenterer større børn og voksne sammen. I efteråret står den på Bullet Journals, som er en slags personlig notesbog (8. oktober), broderi (29. oktober) og læder med personligt præg (19. november).

Børnene kan i forbindelse med zombieforedraget også deltage i et slim-værksted (3. november), lave Buklere i vores ”Peddersen & Findus-værksted (17. november), klippe julepynt i vores juleværksted hele december og deltage i Harry Potter-værkstedet i efterårsferien. Lørdag den 6. oktober slipper vi ozobotterne (en slags mini-robotter) og de gode historier løs i en spændende workshop.

Teater, sang og musik
Der findes så mange fine teaterforestillinger, som forældrene aldrig får at se, fordi børnene ser dem med skolen eller institutionen. Det vil vi nu lave om på og derfor inviterer vi til en sjov familieforestilling om ”Jason og det gyldne skind” (11. oktober). Stykket er den gode gamle heltefortælling fortalt på en sjov, anderledes og medrivende måde af teateret ’Asterions hus’.
Efter teaterstykket serverer vi forskellige pizzaer, så både børn og voksne kan slå sig ned og få lidt aftensmad.

Vi har også ’Små synger sammen’ for de mindste med Babybandet (24. september), der er musisk børneteater med Tulle og Skralle i Krible-Krableland (30. oktober) og endelig kan de voksne synge julen ind med Mandagskoret (3. december).

Ud i naturen
Og sidst, men ikke mindst stiller naturnørden Carsten Bundgaard Lambek lørdag 29. september op udenfor biblioteket med tipi, forskelligt outdoor-grej og en stor vildtgryderet lavet over bål. Kom og få en snak med Carsten om mad over bål og glæden ved at bruge naturen.

Se hele programmet her.