Scan og lån med app'en

Scan og lån bøger direkte ved bibliotekshylden

12.05.21
Nu kan du nemt og hurtigt låne materialer med din egen smartphone, når du har den nyeste version af app'en Biblioteket.

Der er en rigtig smart Scan & Lån funktion i bibliotekets app.

Den gør det muligt for dig at låne dine materialer direkte på din smartphone uden at bruge selvbetjeningsautomaterne. Det kræver dog, at app'en er opdateret til version. 3.3.0 eller nyere.

Funktionen virker på både Android og iOS, men der er dog visse minimumskrav til mobilenhederne, for at funktionen kan understøttes:

iOS minimumskrav:

• iPhone 7 eller nyere
  • iOS 13 eller nyere
  • Funktionen kan ikke bruges på iPads, da de ikke understøtter NFC.

Android minimumskrav:

• De fleste Android-devices understøtter NFC
  • Alle Android-versioner

Sådan gør du:

Når du har opdateret app'en finder du funktionen "Scan & lån" i midten af appens bundmenu.

• Klik på Scan & lån
  • Læg bagsiden af din mobil på bagsiden af det materiale, som du vil låne.
  • Tryk på Scan & Lån
  • Appen vil nu vejlede dig og fortælle, når lånet er korrekt registreret og alarmen slået fra.
  • Scan & Lån kun ét materiale af gangen.

Information:

For at benytte Scan & Lån skal biblioteket have din emailadresse. Din udlånskvittering sendes altid til dig på mail.

Appen kan kun scanne materialer, der indeholder én chip - materialer som eksempelvis DVD'er eller CD'er har flere chips og kan dermed ikke lånes ud med denne funktion. Denne typer materialer skal stadig lånes på selvbetjeningsautomaterne, og det vil app'en også gøre dig opmærksom på.

Hvis du har spørgsmål til Scan & Lån-funktionen, eller har du problemer med at bruge den, kan du altid kontakte en medarbejder på biblioteket.

Kan jeg også aflevere mine materialer?

Nej. Scan & Lån funktionen er kun til lån. Du skal altid aflevere alle dine materialer ved vores selvbetjeningsautomater, helt som du plejer at gøre.