Opgaveskrivning
Opgaveskrivning

Skriver du opgave uden bøger? 

20.03.20
Er du i gang med en større opgave på STX, HHX eller HTX lige nu?

Biblioteket er lukket for udlån af fysiske bøger og tidsskrifter, men gennem bibliotekets netmedier har du adgang til mange gode kilder, som kan bruges i din opgave. Har du problemer med at søge i kilderne eller spørgsmål til gode kilder, så skriv til os på bibliotek@odder.dk - vi svarer på mails, selv om biblioteket er lukket.  

OBS: Det gælder for adgang til alle kilderne, at du skal bo i Odder kommune OG være oprettet som låner på biblioteket for at bruge dem. Er du ikke låner endnu, så opret dig her med NemID

Digitale kilder 

Hvilke kilder, der er relevante for dig, afhænger helt af dit emne. Men der er nogle generelle kilder, som du kan have glæde af uanset om dit emne er industrialiseringens historie, brugen af doping i sporten, at du skal analysere en film eller måske noget helt andet.

  • Faktalink er et must og det bedste sted at starte. Her findes information om stort set alle emner på dansk. 
     
  • InfoMedia I forbindelse med bibliotekets lukkeperiode har Infomedia åbnet for din adgang hjemmefra. Her finder du et stort online mediearkiv med artikler fra danske aviser og magasiner.
     
  • Bibliotek.dk er det muligt at søge på tilgængelige E-materialer. I stedet for "Alle materialer" klikker du blot på "E-materialer" i dropdown-menuen ved søgefeltet. 
     
  • Gale Databases rummer alt til opgaveskriveren og den videbegærlige. Helt ekstraordinært er der fri adgang frem til 30. juni 2020. Klik på linket og benyt følgende password: denmark  

Den gode litteraturliste 
Inden du kan aflevere din opgave, skal du sikre dig, at du har styr på din litteraturliste.  Hvis du er usikker på hvordan du skal gribe det an, kan du prøve at se på litteraturlisteautomaten, som hjælper dig på vej.

Går du helt i stå med hensyn til at finde kilder, har du også mulighed for at kontakte Biblioteksvagten, som er åben i hele bibliotekernes lukkeperiode.