For voksne

Foredrag med Stine Askov

Forfatter Stine Askov
Stine Askov fortæller om arbejdet med sine bøger – senest ”Varme hænder” - og om hvordan hun kom i gang med at skrive. Om hvorfor hun interesserer sig så meget for dem, der har svært ved tilværelsen og hvordan vi bliver til de mennesker, vi gør.
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Entré voksen: 100 kr.
Sted
Odder Bibliotek
Bibliotek
Odder Bibliotek
Adresse

Mejerivej 14
8300 Odder
Danmark

Stine Askov og er forfatter til senest ”Varme hænder” (2024), men det startede med ”Bid” for ti år siden og siden fulgte: ”Kaninens år”, ”Bjørneklo”, ”Katalog over katastrofer” og ”Nøjsomheden”.

“Varme hænder” er en fascinerende roman om Camilla, som tager et markant skridt i sit liv ved at skifte karriere fra børnehavepædagog til handicaphjælper. Hun svarer på en jobannonce, der fremstår som ‘verdens nemmeste job’, hvor hun skal assistere den fysisk handicappede forfatter Mathilde. Men det, der tilsyneladende ligner en chance for et mere roligt og inspirerende arbejdsliv, udvikler sig snart til en række udfordringer, der tester Camillas grænser og udvikling.

”Varme hænder” tilbyder et sjældent og indsigtsfuldt blik på de komplekse dilemmaer, man møder som omsorgsperson, samt en dybdegående undersøgelse af livets mening, personlige begrænsninger, og hvordan man opretholder værdighed.

Stine er uddannet pædagog og har arbejdet som sådan i tyve år. Som pædagog var det ofte børn i udsatte og svære situationer, der rørte hende mest, sådan er det også i hendes bøger. Stine interesserer sig for de mennesker, der står i udkanten af fællesskabet og kigger ind.