Forny lån

Har du brug for at låne dine materialer igen? Måske kan du forlænge lånetiden på de materialer, du har lånt.

Log ind med dit CPR-nummer (eller dit lånerkortnummer) og din pinkode i øverste højre hjørne af vores hjemmeside.


Klik på "Min konto" og vælg "Lån, reserveringer og mellemværende".
Du kan nu se en oversigt over, hvad du har lånt på biblioteket. Først vises eventuelle lån, som har overskredet seneste afleveringsdato, og derefter følger resten af dine lån.

For at forlænge lånetiden, skal du markere den firkantede tjekboks ud for materialet og klikke "Forny valgte" øverst på siden.
Lån markeret med gult kan endnu ikke fornyes.

Du kan først forny dine lån 7 dage før sidste afleveringsdato
Når du har fornyet et materiale, rykker dit lån ned på listen og får en gul bjælke med besked om, at materialet ikke kan fornyes. Det betyder blot, at dit materiale nu er fornyet, og at det nu først kan fornyes igen 7 dage før den nye afleveringensfrist.
Er du i tvivl om noget, så kig på afleveringsdatoen - det er den der gælder.
Lån fra andre biblioteker fornyes fortsat med forbehold fra det bibliotek, Odder Bibliotek har lånt materialet fra. Hvis fornyelse ikke kan lade sig gøre, får du efterfølgende besked, og materialet skal nu afleveres senest 7 dage efter. 
Du kan ikke forny, hvis materialet er reserveret af en anden bruger, eller det er et 7- eller 14-dages lån.

Forny via SMS
Du kan også forny via SMS. Send en SMS til 1910 med teksten: ODDERBIB FORNY ALLE (det kræver, at vi har dit mobilnummer). 
Du kan stadig først forny dine lån 7 dage før sidste afleveringsdato. Du kan ikke forny, hvis materialet er reserveret af en anden bruger, eller det er et 7- eller 14-dages lån.

Dine lån kan udløse flere gebyrer
Hvis materialerne ikke er lånt samtidig, selvom de efter en fornyelse af lånetiden, har fået samme afleveringsdato. Gebyret beregnes altid ud fra den første udlånsdato.