Print, kopi og scan

På Odder Bibliotek kan du printe, kopiere og scanne i hele bibliotekets åbningstid kl. 05-22.

Printer/kopimaskine står i Voksenbiblioteket. Vores printsystem hedder Princh, og det er en trådløs printerløsning, der gør det muligt at printe fra både mobil, tablet, bærbar computer og vores egen publikumscomputere. 

Print fra mobil og tablet

Download app'en Princh i App Store eller Google Play. Herefter kan du printe direkte fra din egen enhed, du skal blot indtaste bibliotekets printer ID, som er 102036. 

Klik her for at hente app'en Princh i App Store (Åbner i nyt vindue)
Klik her for at hente app'en Princh i Google Play (Åbner i nyt vindue)

Print fra din bærbare computer

Dokumentet skal være gemt på din computer, for at det kan printes. 

Print fra publikumscomputere

Hent det ønskede dokument frem fra f.eks. din mail. Det er ikke muligt at bruge USB-stik i biblioteks publikumscomputere.

Bibliotekets computere guider dig automatisk gennem Princh. 

Fotokopi

Vælg "Kopi" på skærmen ved siden af kopimaskinen og følg vejledningen. Ved kopiering er det meget begrænset, hvor meget man kan kan ændre størrelse, lys og farve.

Betaling af print og fotokopi

Du kan betale med kort (Dankort, Visa, Visa Electron, Mastercard og Maestro) og Mobile Pay. Betalingen sker direkte på skærmen. 

For kontantbetaling skal du vælge "Bestil print" under betalingsmuligheder. Herefter skal du henvende dig til personalet. Vær opmærksom på, at det kun er muligt at betale med kontanter, når der er personale til stede på biblioteket (10-17 på hverdage og 10-13 på lørdage).  

Hvis du ønsker at printe flere forskellige dokumenter, så skal du minimere Princh-vinduet, hver gang du har sat et dokument til udskrift og først betale til allersidst.

Priser for print/kopi

A4:

  • Sort/hvid: 2 kr.
  • Farve: 4 kr.

A3:

  • Sort/hvid: 4 kr.
  • Farve: 8 kr.

Betalingen fungerer som en godkendelse af printet – maskinen printer altså først, når betalingen er gennemført.

Scan

Det er muligt at benytte bibliotekets kopimaskine som scanner. Det er gratis at scanne.

Følg vejledningen på skærmen og indtast din email.

Du vil til sidst blive bedt om at vælge og indtaste en kode på mindst 4 tegn. Koden bestemmer du selv og både tal og bogstaver kan benyttes. 

Du modtager en mail fra Princh med dine scannede dokumenter. Klik på linket inden for 24 timer og indtast din selvvalgte kode. Herefter kan du åbne dine dokumenter.