Helle Christensen anbefaler film

19.04.20
Helle Christensen anbefaler gode film på Flimstriben

Fishermans' friends (2019)
Vellykket komedie-drama fra det smukke Cornwall om en gruppe fiskere, der elsker at synge sømandssange i et kor.
Musikmanageren Danny fra London hører dem synge ved en tilfældighed, og tilbyder dem kontrakt på indspilning af 1 CD. Det vender op og ned på mange ting, især for storbyfyren Danny. Han tiltrækkes pludselig af det stille liv ved havet med sammenhold og traditioner, men også af en af fiskernes kloge og samtidig ret utilnærmelige datter.
Det er en skøn film med masser af humor og et stort og dejligt persongalleri i alle aldre. Skynd dig ind på Filmstriben og se en rigtig feel-good film.

Kvinden i guld (2015)
Filmen fortæller den sande historie om Marie Altmann - en jødisk kvinde (spillet af  Helen Mirren), som måtte flygte med sin familie fra Wien under anden verdenskrig. De efterlod derfor deres ejendele, der i blandt et berømt maleri, som nazisterne stjal.
Hun starter nu en sej kamp for at få det stjålne maleri tilbage og for at få folk til at se fortidens sandheder i øjnene Til dette får hun hjælp af den unge, uerfarne advokat Randy (spillet af Ryan Reynolds).
Det er en gribende historie om tab, håb og uretfærdighed, hvor Helen Mirren er fremragende i sin rolle og i samspillet med Reynolds.
Se det intense og rørende drama på Filmstriben.

Billy Elliot. (2000)
Medrivende drama fra 80'ernes Nordengland om 11 årige Billy, der vokser op under vanskelige kår.
Hans mor er død, og han bor sammen med sin far, storebror samt sin syge, gamle farmor. Faderen er arbejdsløs minearbejder, så pengene er små, og tiden er præget af arbejdsløshed og kulminestrejker. Da. Billy er en dreng, skal han selvfølgelig gå til boksning i følge hans far, men Billy går sine egne veje og begynder at danse ballet. Han viser sig at være ret talentfuld, men må kæmpe hårdt for fastholde sine ønsker og drømme.
En film om venskab, drømme og en svær opvækst. Se eller gense Billy Elliot på Filmstriben. Den går lige i hjertet.

The gangster, the cop, the devil (2019)
Trænger man til at se en anden slags krimi end de engelske eller amerikanske, kan jeg helt klart anbefale denne koreanske film.
En sadistisk seriemorder er på spil i denne actionfyldte og lidt brutale film. Da morderen overfalder en gangsterboss, der med nød og næppe overlever, slår gangster-bossen og politiet sig uventet sammen i jagten på morderen.
Tempoet i filmen er hæsblæsende og hårdtslående, så det er bare med at hænge på fra start i denne underholdende krimi-thriller.

Mud (2012)
Vennerne Ellis og Neckbone er begge 14 år og bor ved floden Mississippi.
Efter en storm i området går de på eventyr på en øde ø i floden, hvor en båd er havnet i en trækrone. Imidlertid har en mystisk mand ved navn Mud slået sig ned på øen. Han hævder selv at være vokset op ved floden, men er nu eftersøgt og på flugt. Drengene indvilger i at hjælpe Mud. Først med at bringe ham mad, men senere også med flere ting, som han skal bruge til sin videre flugt. Mødet med Mud kommer til at ændre drengenes liv. De hvirvles ind i det farlige spil med Muds venner og fjender, for det er ikke kun politiet, der leder efter Mud.
Matthew McConaughey er som altid en stor oplevelse, men en ung Tye Sheridan må dog siges at være filmens stjerne. Han spiller
rollen som Ellis med stor følsomhed, indlevelse og overbevisning.
Det er et stærkt drama, som findes på Filmstriben.

The Notebook (2004)
Gribende og super romantisk film baseret på en roman af Nicholas Sparks.
Vi er i Sydstaterne i 1940, hvor den fattige Noah og den rige bypige Allie forelsker sig stormende i hinanden. Men klasseskel og modvilje mod deres forhold, fra hendes forældre gør, at de må skilles. De mister kontakten og mødes først igen nogle år senere. Nu er Allie dog forlovet og skal giftes med den stenrige Lon.
I nutiden møder vi Duke og hans veninde, som bor på samme plejehjem. De mødes ofte, hvor Duke læser op af en utrolig kærlighedshistorie for veninden.
Mange ser "The Notebook" som den ultimative kærligheds film, så frem med kleenexene og ind på Filmstriben for at opleve denne rørende og utroligt smukke kærlighedshistorie.