Gitte anbefaler sommerlæsning

20.07.18
Sommerferien skal bruges til at få læst nogle af de bøger, jeg ikke får læst til daglig. Alting føles lettere om sommeren. Derfor behøver bøgerne jo ikke være det :-)

Når jeg læser bøger i sommerferien, er de ikke meget forskellige fra dem, jeg ville læse i juleferien. Derfor finder du ikke krimier eller dameromaner på min liste :-)

Istedet finder du f.eks. en roman som "Vejen" af Lasse Bo Jensen om at vokse op i et parcelhuskvarter i 70'erne (og med hvad det indebærer af mærkelige oplevelser) eller Michael Niemis nye historiske roman med den underlige titel "At koge bjørn". De to romaner HAR jeg læst, og jeg kan varmt anbefale dem. Jeg var også helt vild med Murakamis nyeste "Mordet på kommandanten". Den sluttede med en rigtig "cliff hanger": "...Fortsættes i bog 2". Jamen altså, hvornår udkommer bog 2? (det er ikke fair).

Så er jeg lige gået igang med debutanten Sally Rooneys "Samtaler med venner". En "ménage à quatre" (fin vending for fire mennesker, der forelsker sig på kryds og tværs). Jeg blev opmærksom på den, da forfatteren Thomas Korsgaard anbefalede den i Go' Morgen Danmark.

Men der er også titler på min liste, som jeg ikke har læst endnu - men har håbet om at komme til at læse til sommer :-) Bl.a. tænker jeg, at en klassiker som "Kongens fald", som er blevet udråbt til det 20. århundredes bedste roman, dén må jeg da se at få læst. Jeg glæder mig også til belgiske Lize Spits debutroman "Det smelter", som har fået rigtig gode anmeldelser og priser.

Klik på bogens forside på listen herunder, hvis du vil reservere bogen. God sommer :-)

Materialer